Само в 7DniFutbol.bg

Новият треньор на ЦСКА изля душата си, но предупреди: Не мога да обещая титла на феновете

7 Dni Futbol09.06.201811550
Нестор Ел Маестро, ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро даде първото си интервю за клубния сайт. В него той сподели своите впечатления от първите си дни в отбора. Наставникът заяви още, че не може да обещае резултати на феновете, тъй като това е много опасно във футбола.

“Тук сме само от три дни, щастлив съм. Не е твърде топло, терените са добри. Със сигурност работим много усилено. Надявам се, че и успешно, но човек никога не може да бъде сигурен. Ще бъда честен, не следях българския футбол, което мисля, че е нормално. Знаех всичко, което се знае в Европа – че ЦСКА е клуб с големи традиции, с голяма история. Дочух нещо за този “убиец на гиганти” срещу Ливърпул. Не знаех коя година точно, но го имам запечатано някъде в паметта ми”, каза Ел Маестро.

“Знам, че някои от най-големите български играчи на всички времена са играли в ЦСКА. Знам, че това е най-големият клуб в страната, най-голямата институция. Вижте, начинът, по който ЦСКА е играл през изминалия сезон, е добър. Те бяха близо до върха дълго време. Със сигурност има няколко неща, които ще се опитам да променя. Но това е най-вече, защото всеки треньор е различен. Всеки има различни идеи и ние ще играем по друг начин. Ще приложа моя стил на игра”, продължи той.

“Винаги трябва да извлечете най-доброто от това, с което разполагате. Последният отбор, който водих, стана шампион, но чисто индивидуално нямахме необходимите умения, с каквито ЦСКА разполага. Знам, че тук трябва да играем повече, да доминираме повече, но като цяло – да, харесвам много компактни и концентрирани отбори, които печелят с по един на нула много пъти. Не съм изобретател. Нищо от това, което правя не е ново. Всичко, което прилагам съм го видял някъде. Аз следя много различни отбори. Мисля, че можеш да намериш мотивация от различни места. Следя футбола и получавам вдъхновение отвсякъде”, коментира новия си отбор специалистът.

“Искам същото като вас, същото, което искат всички. Не искам да казвам думата, да го назова, тъй като е много рано. Знам какво искат всички. Въпросът е дали е реалистично и дали е възможно. Не мога да ви отговоря след само три работни дни в клуба. От стартовия състав, от играчите, които са играли най-много, девет или десет са все още тук. И със сигурност отново ще имат своята заслуга за доброто представяне на отбора. Можем да очакваме няколко, но не много индивидуални промени. Може би малко по-различен стил”, сподели очакванията си британецът.

“Не мога да обещая резултати на феновете. Обещанията са нещо много опасно във футбола. За мен е много важно да играят, разбира се, интелигентно, но също и със сърце, характер и емоция. И, надявам се, че мога да обещая, че когато феновете дойдат на стадиона, ще видят отбор, който играе със сърце и характер”, завърши Нестор Ел Маестро.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ