Само в 7DniFutbol.bg

Хубчев се ядоса на БФС, но не посмя да изригне! Селекционерът размаха мръст и на медийните звезди в националния (ВИДЕО)

7 Dni Futbol29.05.20181810
49 България-Босна и Херцеговина

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев не скри разочарованието си, че България е една от малкото страни в Европа, която не успя да уреди контроли преди световните финали.

“Много пъти съм го казвал, че моето желание е, ако може всеки месец да организираме приятелски мачове и тренировъчни лагери, но това не е възможно. Трябва да живеем с реалността. Повече не искам да отговарям, защото сигурно ще засегна интересите на някого. Как го правят другите държави, трябва тях да ги попитате. Ще бъде много грешно да мислим сега само върху това или да се оправдаваме. Трябва да го приемем, че се събираме и след три дни играем мач, а след още толкова и втори. Трябва да го изиграем,а не само да се явим и да сме там.

Къде се е появила тази информация, че ще играем контрола през август? Искам и аз да се запозная с нея. Да, моето желание е да изиграем такъв мач през лятото, но мисля, че е невъзможно. Като знаем програмата на клубните отбори, а и няма официална дата”, каза пред Канал 3 видимо ядосан Хубчев. Относно първенството и футбола у нас той добави: “Имам мнение, което се различава много от това, което съм видял и прочел. Но и аз нямам право да давам оценка на този или онзи клубен отбор. Това би го направил треньорът на съответния тим”, каза героят от САЩ’ 94. За медийните изяви на футболистите около мачовете у нас той заяви:

“Нека заключенията и изводите да ги правят треньорите, а не футболистите. Те са за друго нещо в отбора. Аз не обичам да виждам играчите в коментарни студия и да дават оценки на треньори, отбори и колеги. За това си има наставници, ръководители и спортни директори. Смятам, че футболистите трябва да се концентрират върху изявите си и да дават всичко от себе си”.

Хубчев не подмина и темата за младите играчи у нас.

“Откакто съм селекционер на националния отбор, се опитвам колкото се може повече мачове да гледам на живо. И то не само на водещите отбори, а на такива, където има повече български футболисти. Трябва да съм честен, че окото ми не го хващат много момчета. С много малко се задоволяваме. Тук изиграеш няколко мача в националния отбор и отидеш в някой клуб. Аз имам съвсем други виждания. Споделих, че наблюдаваме млади момчета. Дори ходим да гледаме мачове и на 19-годишните. Ще кажа, че и журналистите имате вина, защото след един-два добри мача ги вдигате във въздуха и много от тях се заблуждават. Аз съм на мнение, че един такъв млад футболист трябва да поддържа поне една година добро ниво, а не само в един или два мача и да кажем “Да, ок, това е един голям талант”. Има такива играчи за националния отбор и дори от 19-годишните. Ако бяхме организирали двустранна игра срещу младежкия тим, щеше да е добре, но не се получи. За там бях предвидил много от младите момчета, но не се получи”, завърши селекционерът на националния ни отбор.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ