Само в 7DniFutbol.bg

Майкъла: 80% от задълженията на ЦСКА са гнили

7 Dni Futbol12.01.201690

Бившият директор на ЦСКА Георги Илиев коментира ситуацията с дълговете на “червените”. Според Майкъла ако хората, които имат да получават пари от клуба, се откажат от 50% от тях, ЦСКА ще бъде оздравен лесно.

“В ЦСКА системата е порочна и повечето задължения са гнили. Какво имам предвид – 80% от парите, които дължи клубът на някого, са направено по схемата “треньор – спортен директор – мениджър”. Десет години не се ли умориха да правят трансфери и далавери? Няма никакъв толеранс към клуба, а целта е ЦСКА да бъде обезглавен. Странното е, че най-близките им хора, свързани с клуба, искат да престане неговото съществуване и целят фалит.

Юлиян Инджов и Александър Томов не знам защо търсят пари от клуба, след като доброволно са давали тези средства. Те какви се явяват – спонсори или кредитодатели? Томов може и да ги е дал под формата на заем и сега да си ги търси, въпреки че отрича. Не мога да знам как са били оформени документите.

Добро впечатление ми направи реакцията на Стойчо Младенов, който каза, че се отказва от това, което му дължи клуба. Още хора трябва да направят като него, или повечето кредитори да се откажат от 50% от сумите и тогава нещата ще са различни. Лично аз съм подписвал договора на Стойчо Младенов, но той преди това се е бил разбрал със собственика, който дава парите. Аз не мога да се меся в отношенията между две страни. Аз лично съм се отказал от дължите ми 390 хиляди лева и съм подписал документ. С намаляването на исканията от страна на кредиторите нещата ще придобият съвсем различен характер и задълженията ще се сведат до 18-19 милиона лева. Това е една поносима сума и клубът може да бъде оздравен.

Задълженията към НАП са около 11 милиона лева и спокойно може да се стигне до договорка да бъдат разсрочени за 10 години. ЦСКА изкарва на година по 5 милиона лева и могат да се погасяват дължимите суми, към НАП ще бъдат заложени телевизионните права, 50% от трансферите и нещата ще придобият по-различен изглед.

Гриша Ганчев е доказал, че знае как се правят добри трансфери, как се работи с школата, а като до него има хора като Пламен Марков, който е честен човек, и като Христо Янев, който е млад и амбициозен треньор, работата ще потръгне. Наскоро четох, че Министерството на спорта иска някакъв милион от ЦСКА. Това също не е коректно, тъй като има подписано споразумение, чрез което тази сума се опрощава, като за сметка на това клубът трябва да вложи тези средства в базата в Панчарево и в стадион “Българска армия”.

Лошото е, че последните години нивото на ЦСКА стигна дотам, че да бие Левски. Записахме 6 поредни победи над “сините”, но отпадаме от турнири, от които има потенциална печалба. Участваш в евротурнирите, стигаш до определен етап – получаваш пари, влизаш в групите на Лига Европа, примерно, получаваш още. Схемата е лесна и ясна – изкарваш пари, съответно и получаваш. В бизнеса няма място за приятелство и компромиси.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ