Само в 7DniFutbol.bg

УС на Локо (ГО) избра нов шеф на клуба, екс-началник се обяви срещу промяната

7 Dni Futbol16.05.20181120
1

Георги Бижев е новият председател на Управителния съвет на „Локомотив” реши Общото събрание на клуба. В ръководството се завръща Ангел Минчев, другият нов е още една легенда на „Локо” – Ценко Гавазов, а местата си запазват двама от досегашните членове на УС – Николай Цачев и Йордан Яков.

Смяната на властта в ОФК „Локомотив” се наложи, след като преди два месеца цялото ръководство подаде оставка, заради закон, който забранява на общински съветници и служители на Общините да участват в управата на общински дружества, клубове и предприятия. Това изменение в закона не влезе в сила, но клубната управа на „Локомотив” не оттегли оставката си.

“Мотивът за оставка е несъстоятелен в момента. Бих могъл да критикувам ръководството, че я подаде толкова публично и вся смут сред футболистите точно в навечерието на пролетния полусезон. Това се отрази на отбора. По-важното е, че този екип не се е изчерпал след осем месеца, а трябва да остане и да работи. Предлагам да не приемаме оставките на председателя и на Управителния съвет”, опита се да промени хода на събранието Михаил Ченков, който беше част от ръководството на „Локомотив” над 12 години и напусна преди осем месеца.

“Имам нови отговорности и не мога да се посветя на „Локомотив” така, както съм го правил досега. Дал съм на клуба всичко, което мога. Човек обаче се изчерпва и силите му имат граници. Ще помагам, но „Локомотив” има нужда от силно и отдадено ръководство, което да му се посвети”, мотивира желанието си за оставка досегашният председател на УС Даниел Костадинов. Той подава оставка за втори път. Първият път беше миналата година след мача с „Монтана”, подпечатал изпадането от Висша лига. Тогава обаче го убедиха да приеме нов мандат. Този път Костадинов бе категоричен, че си тръгва и си направи отвод, когато Михаил Ченков го номинира отново. Номинация получи и Николай Цачев, но той също си направи отвод.

Огнян Стоянов се опита да убеди събранието, че е необходимо клубът да се управлява от кмет, зам. кмет или председател на ОбС. Клубът е зависим и финансово, и организационно от Общината. По този начин са решили този въпрос в много общини, където или кметът или негов заместник стоят начело и на футбола, поясни идеята си Огнян Стоянов. Той също предложи нов мандат за Даниел Костадинов.

Все пак Общото събрание гласува оставките и се оказа, че единствена кандидатура за поста остана предложеният от Даниел Костадинов общински съветник Георги Бижев. Той събра 15 гласа от присъстващите 23 членове на Общото събрание и вече е новият президент на „Локомотив”.

“Благодаря за доверието на тези, които ми го гласуваха. Ще работя така, че да убедя останалите, че съм добър избор”, бяха първите думи на новия председател. Той предложи в Управителния съвет да влязат старите кадри Йордан Яков и Николай Цачев, както и две футболни легенди на „Локо” – Ангел Минчев и Ценко Гавазов.

37-годишният Георги Бижев има свой бизнес и е общински съветник от групата на ГЕРБ. Играл е футбол в Детско-юношеската школа на „Локомотив” и е минал през всички формации на клуба без мъжката. Един от най-ревностните фенове на футбола сред участващите в местната власт.

Първото нещо, което ще направя е да се срещна с треньорите от Детско-юношеската школа. Лицето на клуба може да е мъжкият отбор, но моят приоритет ще бъде Детско-юношеската школа. Искам да развием Школата така че наши футболисти да бъдат включени в представителния отбор, да се утвърдят като играчи на „Локомотив” и други сериозни отбори. Приоритет в работата ми ще бъде търсене на финансиране за изграждане на тренировъчните игрища. Искам да направим всичко, за да бъдат децата обезпечени и да могат да тренират и да израстват, каза след избора си Георги Бижев.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ