Само в 7DniFutbol.bg

Няма купа, няма титла… Няма я и тишината!

Славия Левски Купа Финал (10)

Левски загуби Купата! В продължение на 120 минути “сините” държаха трофея в ръцете си. 30 000 на “Васил Левски” имаха усещането, че играчите от “Герена” всеки момент ще вкарат, че голът се пече. Спря ги Георги Петков, спряха се самите те, спря ги прокобата, както някои вече твърдо вярват. Може и така да е, може някой наистина да е извадил един черен казан, да го е сложил над огъня и да е чел древни вещерски заклинания над него, за да страдат Левски и всичките му фенове.

Истината и фактите днес са такива – Левски няма купа, Левски няма титла… няма я и “синята” тишина! Днес всички, които са от Левски са горди! Няма ги исканията за оставка, обидите срещу Буш, Обертан, дори и Жорди Гомес, който можеше рано да реши сблъсъка за трофея, не е атакуван. Няма и причина. Няма кой да преследва Стойчо Стоев и да го пита защо е извадил Аниете, защо Домо не може да вкара от 10 метра сам срещу вратаря, накъде гледаше Везалов като си заши Автоголът, кой беше учил Жоао Силва да бие дузпи…

Левски на Делио Роси изигра най-силния си мач до момента и единственото, което трябва да владее днес съблекалнята на “Герена” е разочарованието. За срам място няма. “Сините” няма от какво да ги е срам, след като от 117 от 120-те минути се играха в половината на Славия; след като дори Хали Тиам имаше три (!) възможности да вкара гол  (два пъти стреля с глава неточно и веднъж го спря Гошо Петков). Клишето “Това е футболът” е в абсолютна сила, защото Левски можеше да качи Славия на разгромен резултат и да запише най-изразителната победа в историята си във финален мач. Вместо това обаче “белите” изстрадаха осмата си Купа и имат пълното право да празнуват. Венци Стефанов скочи на всички левскари, които го обиждаха и няма кой да му каже, че не е прав. Все пак босът на Славия не трябва да забравя, че може да му се наложи да чака още 20 години за подобен триумф.

А ако във футболната игра има поне малко логика, дори в минималните размери на родната действителност, Левски скоро ще празнува края на черния период без трофей. Този отбор в никакъв случай не е завършен, без трески за дялане или пък на крачка от перфектното. Този Левски наистина е тръгнал натам накъдето трябва и още догодина може да стигне. Делио Роси няма да бъде сменен, Обертан няма да бъде разжалван и изгонен, нито Буш, Цветкович или Иван Горанов. Този Левски наистина направи първата решителна крачка към това наистина да е Левски. Показа го в последния един месец, в който игра най-добрия си футбол, а може би и в първенството изобщо в този период.

“Синята” тишина приключи снощи. Раздраха я 30 000 гърла по трибуните, раздра я плачът на Прохазка след изпуснатата дузпа. Левски излезе от тишината, от миманса, заяви се отново като силен отбор, който може да е абсолютен доминатор на терена! И това е най-доброто, което можеше да стори! Купата просто щеше да е доказателството пред невярващите, че Левски на Делио Роси има бъдеще! А дори тези, които искаха “сините” да загубят, не вярваха, че ще се случи. Затова и днес са толкова щастливи, но знаят, че тишината приключи.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ