Само в 7DniFutbol.bg

Аспарух Никодимов: Всичко, което можеше да се обърка за ЦСКА, се обърка! Не може да е по-лошо

7 Dni Futbol23.04.201811500
_85V7156

ЦСКА изпусна питомното в първия мач за купата с Левски и в реванша ще гони дивото.

Отборът обаче ще е по-освободен психически, тъй като вече няма какво да губи. Каквото можеше да се обърка, вече беше объркано. Това е последният шанс да се спаси сезонът от пълен провал, но дори и ЦСКА да не успее да елиминира Левски, не мисля, че трябва да се правят големи драми.

Ако не се подкваси морето тази година, то следващата ще стане. Все пак ЦСКА има шансове за реванша и не бих казал, че те са малки. Във футбола всичко се случва, голове падат бързо, така че нищо не се знае.

Въпросът е отборът да има и малко късмет – ако създава положения, да ги вкарва. В ЦСКА трябва да се успокоят, защото по-лошо от това вече няма как да стане. Само могат да спечелят от реванша. Единственото условие е да не правят глупости на терена и най-вече да не завършат с 10 души. Защото два от най-важните мачове отборът ги доигра с човек по-малко. А това е недопустимо.

Още по-недопустим обаче е фактът, че ЦСКА допусна 7 гола в трите си най-важни срещи през пролетта. Как искаш да биеш в тези мачове с такава игра в защита?! Нямаш шанс. Но вината не е само в един играч. Не е да кажеш само Чорбаджийски или пък само Бодуров. А средната линия къде беше? Там са 4-5 души. Къде бяха крайните защитници? Общо стават 8-9 души, които имат основна вина за провалите. За да сбърка някой, друг преди него е сгрешил. Така че не бива да се търси жертвен агнец – всички са виновни.

Що се отнася до реванша за купата, ЦСКА ще трябва да се хвърли в гонене на голове. В последното дерби (2:2) отборът бе задължен да играе по-внимателно. При 2:0 по-доброто решение беше да се затвори и на контри да гони трети гол. Но това вече е минало.

Ясно е, че е нужен агресивен подход, отрано да бъде респектиран съперникът. Но в ЦСКА трябва да са и много по-внимателни спрямо предишните дербита, защото тръгват силно, а после… Клубът губи авторитет и финанси от такива издънки, но в края на краищата това е спорт и никога не знаеш как ще се развие един мач.

За срещата с Берое няма какво да се коментира, въпросът е защитата да е по-стабилна в реванша за купата, отколкото в мача в Стара Загора. Похвално е, че дадоха възможност на Валентин Антов. Това е пример и стимул и за другите деца от школата, че като имаш качества, можеш да получиш шанс. В ЦСКА се дава път на българите, а това е много положително. Антов беше малко притеснен, но игра стабилно, изчистено, не помня да е имал някаква сериозна грешка. Въпросът е да не си вирва главата в този момент. Да работи сериозно и това ще му се отплати. Качествата ги има, оттам трябва да ги развива.

Що се отнася до провала в първенството – според мен вината си е изцяло в ЦСКА. Единствената причина ЦСКА да е зад Лудогорец се крие в ЦСКА. Защото най-лесните мачове ги изпуснаха. А Лудогорец можеха да ги бият и с 10 души.

Кой им е виновен, че не задържаха успеха в Разград? ЦСКА са си виновни, защото отзад не играят по правилата, не си покриват хората, не играят по каноните на футбола. То се знае един защитник къде трябва да застане и как да покрие нападателя. ЦСКА не ги спази тези неща и си плати. Сигурно има и задкулисни игри, но те са навсякъде, не са само в България.

Аспарух Никодимов за “Тема спорт”


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ