Само в 7DniFutbol.bg

Най-после малко справедливост! Задържаха атентатора от Сектор “Б”, органите на реда с безпрецедентна акция заради лумпена

7 Dni Futbol21.04.20188270
_E1A4185

Хулиганът, хвърлил бомба и ранил полицайка на вечното дерби в сряда, е задържан. По информация на “Тема Спорт” снощи се е провела акция на МВР по издирването и залавянето на извършителя. Действието на ултраса бе определено като атентат от собственика на Левски Спас Русев. Очаква се органите на реда скоро да обявят инициалите на лумпена.

Както е известно, маскиран хулиган от сектор Б хвърли бомбичка на мача ЦСКА – Левски (2:2) в сряда. Тя се взриви във врата, а парчета стъкло от нея обезобразиха 24-годишната служителка на жандармерията Гергана Зашева-Методиева. Тя бе оперирана по спешност, за да бъде спасено окото й, и в момента се възстановява. За този инцидент Дисциплинарната комисия погази разпоредбата си и наказа Левски само с един мач пред закрити врати и глоба от 4 хиляди лева, въпреки че санкцията трябваше да бъде от 3 срещи без публика и 30 бона.

Вчера един от пострадалите по време на мача униформени – инспектор Петър Иванов, който от 16 години работи в системата на МВР, сподели: “На много неща съм се нагледал, на почти всякакви ситуации. Отивам на работа позитивен. Да, осъзнавам, че има и недобронамерени хора. Когато има такава група от хора, винаги може да се случи нещо. На мястото, където ние се намирахме, няма как да знаем откъде е дошла бомбичката. Имам наранявания на лицето и роговицата на дясното око”, каза Иванов в интервю за “Събуди се” по NOVA.

“В първата секунда от взрива ми хвръкна шапката… Аз започнах да плюя стъкла. Нараняванията ги установих впоследствие. Бих му казал на този човек да се замисли, защото, ако бяхме по-близо до стъклото, пораженията можеше да бъдат
много повече. Ако беше уцелил човек от публиката, можеше да е фатално”, каза полицаят.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ