Само в 7DniFutbol.bg

Скандалът по остта Пловдив – София се разраства! Ботев скочи на Венци Стефанов: Това е неморално и в ущърб на футбола

7 Dni Futbol19.04.20183350
24 Ботев Пд-Славия

Ботев (Пловдив) изрази официално своето недоволство от цената на билетите за гостуването на тима в мача-реванш от Купата на България със Славия. “Канарчетата” публикуваха на своя сайт декларация, в която написаха, че решението за цената от 20 лева е неморално и в ущърб на футбола.

Ето и цялото съобщение на “канарчетата” (текстът е без редакторска намеса):

Във връзка с определените цени на билетите за мача “Славия” – “Ботев” и разразилите се вследствие на това полемики, ръководството на ПФК “Ботев” изразява следното становище:

“Разочаровани сме от решението на г-н Венцеслав Стефанов да определи цена от 20 лв. на билетите за срещата-реванш от полуфиналите в турнира за Купа България между „Славия” и „Ботев”.

Можем само да гадаем дали целта на г-н Стефанов е „Ботев” да бъде лишен от подкрепата на своята публика или по-скоро разчита на приходите на феновете от Пловдив, но сме сигурни в едно – неговото решение е неморално и в ущърб на футбола.

Считаме, че не отива на един от ръководителите в българския футбол да работи за намаляване посещаемостта по трибуните, като определя драстично по-висока цена на билетите от тази по останалите стадиони в страната.

Опасяваме се също така, че думите и действията на г-н Стефанов се приемат като откровена провокация към привържениците на

„Ботев” и използваме случая да призовем нашата публика да не допуска ескалация на напрежението преди, по време и след края на мача със „Славия”.

ПФК „Ботев” е доказал многократно, че не дискриминира привържениците на нито един клуб. Винаги сме се отнасяли с уважение към феновете на нашите противници, старали сме се и продължаваме да се стараем да осигуряваме възможно най-големи удобства за тях, спрямо условията, с които разполагаме на клубната си база.

Така ще продължаваме да работим и занапред, защото вярваме, че мисията на най-обичания спорт е да забавлява и възпитава неговите почитатели.”

Съвет на директорите на ПФК “Ботев” АД

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ