Само в 7DniFutbol.bg

Трагедията е пълна! Столичните отбори в професионалния футбол се увеличават, край морето отстъплението е осезаемо

7 Dni Futbol15.04.20183750
Марица Пд-Нефтохимик Бургас24

Четвъртият по големина град в България – Бургас, остана без отбор в професионалния футбол за следващия сезон. В събота Нефтохимик загуби от Черноморец Балчик (1:2) и на теория изпадна от Втора лига, а тим, който да влезе отдолу и да го замести, няма. Черноморец Бургас е в четвърта дивизия и гони промоция в Югоизточната Трета лига.

Това само затвърди тенденцията за сериозно отстъпление на морските клубове по отношение на професионалния футбол. Бърза справка на отборите в Първа и Втора лига показва, че София в момента разполага с цели 7 – пет в елита и 2 във втория ни ешелон. Общо Пловдив, Варна и Бургас имат 5. Реално честта на морето през сезон 2018/19 остава да брани само Черно море, тъй като Спартак Вн е без шанс за промоция във Втора лига. Нещо повече, лидер в Югозападната Трета лига е ФК Авиатор. Така от догодина отборите от столицата в професионалния футбол може и да станат 8.

Любопитното е, че при аматьорите може да изпаднат още два морски клуба – Созопол и Поморие, като първите са почти сигурни. Това още повече затвърждава отлива, като самия факт, че четвъртият по големина град у нас – Бургас, остава без професионален футбол, е красноречив! Отделно, очаква се градът да остане и без стадиона си “красавец” – “Лазур”, на който в момента така или иначе не се играят мачове.

София – 7 професионални отбора

Първа лига – ЦСКА, Левски, Славия, Септември Сф, Витоша Б
Втора лига – Царско село, Локо София

Пловдив – 3 професионални отбора

Първа лига – Ботев Пд, Локо Пд
Втора лига – Марица Пд

Варна – 1 професионален отбор

Първа лига – Черно море

Бургас – 1 професионален отбор

Втора лига – Нефтохимик (вече изпаднал при аматьорите)


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ