Само в 7DniFutbol.bg

Шеф и легенда на Левски пробва да бутне стола на Делио Роси! Обяви кой ще предложи на Русев за нов треньор

7 Dni Futbol03.04.201816951
Делио Роси Цска Левски (9)

След поредния провал на Левски, този път на „Герена“ срещу Берое – 1:2. „Меридиан Мач“ потърси за мнение две от големите „сини“ легенди Кирил Иванов, който е част от ръководството, както и Войн Войнов. И двамата са сред хората, които традиционно най-тежко преживяват неуспехите на отбора, но и винаги са имали позиция за случващото се в клуба, която не се притесняват да кажат публично. В случая и двамата бяха почти единодушии както в оценката си за актуалното състояние, така и за това как може да се излезе от него. „Само Кокала може да спаси Левски“, отсякоха в един глас „сините“ легенди, конто са тотално разочаровани от старши треньора Делио Роси.

„Аз лично исках да говоря със Спас Русев, но не можах, защото и него, и сина му ги нямаше на мача. Празници са все пак, може да са си имали други ангажименти хората. Ако имах възможност да говоря с него, щях да му кажа, че нещо трябва да се направи и то сега, веднага.

Иначе проблемите ще продължат. Аз лично съм шокиран и от публиката ни, от която нямаше никаква реакция след загубата от Берое, придружена с поредната слаба продукция на тима на Делио Роси. Нито имаше викове „оставка“, нито нищо. Това не е нормално при положение, че станахме за смях. Та, ако все пак Спас Русев ми поиска мнението, ще му кажа, че ни трябва нов треньор, защото отборът потъва. Ако трябва да посоча име аз съм за Кокала (б.а. -Емил Велев). Той си е левскар и мисля, че е най-добрият вариант точно за този момент“, обяви Кирил Ивков, който към днешна дата е част от „синята“ управа.

„Безспорно най-лошото от всичко са резултатите. Те, разбира се, са следствие от играта. Срещу Берое беше важен мач, в който можеше да си решим поне третото място. Сега до края на сезона ще ни натискат. Вече и тази позиция е под въпрос. Мен като левскар много ме боли от това, което става. Няма да давам сьвети на ръководството, то си решава, но си казвам моето мнение. Ясно е, че всички имат вина – и футболистите, и Делио Роси. За италианеца мога да кажа, че визитката му е добра, но явно ни е нужен по-друг тип треньор. Може би малко по-луд. Имаме си такъв и това е Емил Велев. Гледах внимателно мача с Берое. За съжаление не се виждаше как ще вкараме гол. Отделно от това, разрешавахме на Берое да си разиграват спокойно топката, не ги пресирахме дълбоко в тяхната половина. Нещо, което Левски винаги е правил на „Герена“, особено когато резултатът е негативен. Нямаше го и онзи хъс, който винаги е бил характерен за Левски. Най-обидното беше апатията на футболистите. Емил Велев е човекът, който може да промени това, защото аз мисля, че възможностите на футболистите, който имаме, са много по-големи. Що се отнася до Роси искам да отбележа, че той трябва да е много щастлив от комфорта, който има. Не си спомням, към някой друг да е имало толкова дълго търпение. Ако беше българин на негово място, 100 пъти да са изгонили досега. Така че, промяна трябва да има. Не ме разбирайте погрешно. Въобще не казвам, че искам да съм аз. Никога не съм се натискал. Нужен ни някой малко по-луд, малко по-ексцентричен, по-нестандартен. Чудя се защо толкова години не се дава втори шанс на Кокала. В момента положението е такова, че футболисти имаме, но отбор нямаме, а Емо Велев може да спаси Левски“, каза Войн Воинов.

коментар

  • Любо Петрович

    03.04.2018 at 16:02

    Ивков е прав! И Кокала би се справил по-добре. То се видя още в 4-5ия мач на Делио че няма да успее да накара футболсите да играят нападателно и като един отбор. В много малко мачове се получиха нещата и то главно заради индивидуални качества като на Ропман, Давид и Мапуку.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ