Само в 7DniFutbol.bg

Всички в Левски са срещу Стойчо!

7 Dni Futbol11.12.2015141

При загуба е нормално първият, който да го отнесе, да е треньорът. Но тук не е виновен само той. Стоев с какво е виновен, че тези момчета не могат да вкарат или пък да допускат такива грешки отзад. Треньорът можеше да сбърка, ако не е направил добра подготовка или да не ги е подредил правилно. Левски игра добре, ала не можаха да си вкарат положенията. Тук треньорът няма вина. Дали ще освободят Стойчо Стоев, го решават шефовете. Аз няма да се учудя, ако му поискат оставката.
Първото оправдание на треньорите е времето. Стойчо обаче имаше доста време да направи отбор. Проблем за него е това, че сега всички са срещу него. Първо ръководството ще натиска, звездите в отбора също ще обвинят треньора. Освен това публиката няма да търпи да се правят загуби и тя също ще настръхне в един момент срещу старши треньора. Спонсорите също ще вдигнат врява, защото те разчитат на добрите резултати. Вижте колко неща са срещу треньора. А той в случая е най-евтиният и безобидна страна. Играчите струват пари, а един наставник да освободиш не е толкова скъпо.
Нека обаче да кажем, че Левски се представи на ниво в Ловеч. Трябва да отчетем факта, че някои от тези футболисти не проведоха добра подготовка. И това се отразява на играта на целия отбор. В началото на шампионата може да си позволиш да направиш колебливи мачове, защото оформяш стил и влизаш във форма. Сега обаче след отминали 19 кръга е друго. Отборът вече трябваше да е на високо ниво. Левски допусна тактически грешки в Ловеч и загуби. В Благоевград също видяхме нещо такова. “Сините” имат проблеми в задържането и изнасянето на топката. Видяхме слабости в защитата, където бранителите закъсняваха с покриването, както се случи и при първия гол на Литекс.
Има прекалено много негативизъм към Стойчо Стоев и смятам, че ще го освободят. Дори и да го оставят, смятам, че ще му бъде много трудно. Все пак ръководството има тежката дума и решава дали да го остави.

Aнгел Станков, бивш футболист и треньор на Левски, за “7 дни спорт”

коментар

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ