Само в 7DniFutbol.bg

Проговори човекът, заради когото чашата за Букарев преля (Видео)

7 Dni Futbol22.02.20185250
1

Саймън Уилсън е английски експерт, който работи през последните няколко години в клубовете от Премиършип Съндърланд, Саутхемптън и 10 години в гранда Манчестър Сити. Той бе 6 дни на “Герена” до мача с Ботев (Пловдив), а целта на посещението му бе да даде цялостна оценка на работата в клуба. Именно Уилсън бе една от причините, поради която бившият спортно-технически координатор на Левски Асен Букарев напусна своя пост.

“Ще дам един пример. Другата седмица идва човек от Англия, който е викнат от ръководството, той ще прави одит, атестация. Това ми дава основание да мисля, че щом пристига и ще има интервюта с абсолютно всеки, той ще трябва да оцени как работим и докъде сме стигнали и да даде препоръки за бъдещо развитие. Това означава, че ръководството няма доверие на служителите си и това беше една от причините да не съм съгласен и да подам оставка. Може би този човек ще ни каже, че имаме малко скаути, малко инвестиции в ДЮШ, нямаме козирка… Ние ги виждаме тези неща и без него”, каза при напускането си Букарев.

Ето какво каза англичанинът пред клубната телевизия на сините:

“Разговаряхме с Красимир Иванов за амбициите на Левски. Той искаше да има поглед отвън за клуба. Задачите ми са две:

1. да съпоставя Левски с най-добрите отбори, тези, които се класират за евротурнирите.
2. да направя сравнение къде се намира и накъде да се насочи Левски.

Тук съм за 6 дни. Опитвам се да видя максимален брой неща – тренировките на деца, мъже… Ще наблюдавам деца и юноши, но основното е да наблюдавам ключовите звена – медицински щаб, скаутите… Гледам как работят, с какви способи и го сравнявам с това, което знам чрез моя опит в другите отбори.

Вече съм привърженик на Левски. Запознах се с историята на Левски. Знам колко важен е той в исторически план за България. Нещото, което виждам, е амбицията клубът да се подобрява.”


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ