Само в 7DniFutbol.bg

Орманджиев: Превърнаха ЦСКА във финансова пирамида

7 Dni Futbol10.12.201550

Бившият директор на ЦСКА Стефан Орманджиев коментира в предаването “Спортът отблизо” в ефира на TV+ случващото се на “Българска армия”.

“Каквото и да се случи, отборът на ЦСКА ще го има. Каквото и развитие да има за в бъдеще за клуба, феновете ще подкрепят този отбор, който излиза от тунела на стадион “Българска армия” с червените фланелки и с емблемата на ЦСКА. На всеки футболен фен в България е ясно, че ЦСКА е този отбор, който играе именно на стадион “Българска армия”, там се намира клубната ни история с витрината с всички купи и успехи на клуба и това е най-важното. Какво ще стане в близко или по-далечно бъдеще зависи от това двамата бизнесмени, които правят програми за развитието на клуба, как ще продължат да работят. ЦСКА в момента се подкрепя финансово от един наистина голям бизнесмен, какъвто е Гриша Ганчев. Хубаво е да видим той по какъв начин ще осъществи своите планове за клуба. Пое някакви ангажименти пред феновете, навярно има много сериозни амбиции и планове за бъдещето, но при всички случаи се изчаква одитът на синдика.

Що се касае до деликатния момент относно наказанието на ЦСКА, наложено от УЕФА за неучастие в европейските клубни турнири в срок от две години, мога да кажа, че след като клубът е наказан от европейската футболна централа, дори и да спечели Купата на България, футболният съюз е длъжен да предложи за участие в европейските клубни турнири финалист.

Клубът беше докаран до това състояние от хора, които с некомпетентното си управление го превърнаха в една финансова пирамида. В течение на дълги години ръководствата на ЦСКА са взимали кредити, купували са футболисти, след това са продавали играчите, но парите не са били връщани на финансовите институции, от които са били взети. По тази схема най-успешният български футболен клуб е докаран до практически фалит. Тези виновници са известни, всички ги знаят. Въпросът е дали някой ще им потърси отговорност.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ