Само в 7DniFutbol.bg

Зимният карнавал на Каранга приключи, Ганчев и ЦСКА не се поддадоха! Следват още голове и златен дъжд за милиони!

7 Dni Futbol18.01.2018420
каранга

Закъснението, което видяхме в изпълнение на Каранга, е добре познат бразилски синдром. Този синдром го наблюдаваме по всички нива на футбола – от най-високото до по-скромното. Сънародниците на Пеле често обичат да си правят карнавал на своя територия, докато в Европа вали сняг. От тази гледна точка няма нищо драматично в закъснението на Каранга. От друга страна, професионален клуб с адекватно управление, какъвто отново е ЦСКА под ръководството на Гриша Ганчев, няма как да не реагира на закъснението. И е съвсем естествено да наложи санкция при нарушение на вътрешния правилник.

Едва ли в случая това е най-важното. Изключителното представяне на Каранга през есента може да послужи като минимална индулгенция за играча. Но, разбира се, е добре да избягва повторни действия, които противоречат на професионалните принципи. Хубавото е, че феновете и ръководството не се поддадоха на умишлено раздухваната паника около Каранга с различни спекулации за неговото бъдеще. Нападателят има железен договор с ЦСКА за още година и половина. А при Гриша Ганчев всичко се плаща до стотинка и на секундата. Никой играч не може да опита да избяга по фланга поради просрочени вземания, както се е случвало многократно в предишни години.

В случая с Каранга съм убеден, че различни мениджъри му омайват главата с приказки за апетитни трансфери. Корифеи в трансферите като Гриша Ганчев и Стойчо Стоилов няма да изпуснат важен футболист току-така. Смятам, че Каранга ще довърши сезона на „Армията” и ще продължи да е познатата голова машина. Изключение предполагам, че би се направило само при оферта за поне 5 милиона евро. Рано или късно Каранга ще донесе златен дъжд в касата на ЦСКА, но това едва ли ще се случи още през зимата. Бразилецът има още много какво да даде на отбора през втория дял от първенството.

Георги Атанасов за “Тема спорт”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ