Само в 7DniFutbol.bg

Десподов и искащ да бяга от Ботев сред откритията на Балканите! Португалци наредиха и почти продаден от “червените” сред най-добрите

7 Dni Futbol16.01.2018260
десподов

Специализираното португалско издание ProScout направи интересна класация на най-добрите млади футболисти на Балканския полуостров. Сред селектираните играчи са звездата на ЦСКА Кирил Десподов, Густаво Кулма, който чака трансфер далеч от “Армията”, и Яя Меледже, който натиска Ботев Пд да го продаде.

“Кулма е бърз и експлозивен играч на скорост, който не се притеснява да задържа топката и да стреля от дистанция. Има добри показатели в завършващата фаза – 7 гола в 30 мача. Предпочита бързите разигравания тип “едно-две” със съотборниците си. Чете добре играта, но не е достатъчно агресивен, когато загуби топката и често пропуска да даде ключовия пас. Трябва да е по-концентриран и да подобри точността на подаванията си”, се казва в анализа за колумбиеца.

“Десподов също играе по крилата, но търси и навлизането към вътрешните зони. Използва диагонално движение, за да получи топката зад гърба на защитниците. Изпъква с голяма скорост и подвижност, много интересен технически играч, който винаги може да измисли нещо, за да се измъкне от персоналния си пазач. В завършващата фаза пропилява положения, трябва да работи върху подаванията си и първото си докосване, играта във въздуха му е слабост. Трябва да подобри и взимането на решения”, анализират португалците за избраният за най-добър млад футболист за 2017 г. талант от Кресна. Той е и единственият българин в селекцията на ProScout.

“Яя Меледже е полузащитник, който може да играе от едното наказателно поле до другото, но в Ботев Пловдив играе в по-дефанзивен стил. Не се крие от работата, която трябва да бъде свършена на неговата позиция. Поддържа висок ритъм на играта в големи периоди, много издръжлив. В заключителните минути на мачовете изпъква със свежестта си. Взима правилни решения, а когато рискува също често има успех. В подаването и отнемането на топката вече е на приемливо ниво, но има проблеми при физическите единоборства и играта във въздуха. Не изпъква със скорост и техника, което му пречи да печели пространства. Простичък и практичен полузащитник, с който ако се работи, може да се изкачи до по-интересно ниво”, се казва в материала за котдивоарецът, който привлече интерес от Левски. От “Герена” го искат в замяна на Димитър Пиргов, който има оферта от Ботев.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ