Само в 7DniFutbol.bg

Лидерът във Втора лига почна с нови от местни съперници и Първа лига, треньорът иска шампионски спринт с 200 км/ч

7 Dni Futbol10.01.2018150
сашо ангелов

Ботев /Враца/ започна подготовка с 24 футболисти и амбиция да спечели първенството във Втора лига. Отец Василий отслужи водосвет за здраве, а кметът Калин Каменов, който е и председател на управителния съвет на клуба, пожела на футболистите 13 победи в оставащите 13 мача.

„Надявам се в края на май да се лее шампанско по случай влизането на отбора в Първа лига, а дотогава феновете да са 12-ия играч, подкрепящ тима“, заяви Каменов.

Сигурните нови попълнения са офанзивните футболисти Петър Атанасов от Монтана и Андреас Васев от Дунав /Русе/, вратарят Александър Любенов от Левски, десният бек Виктор Мицаков от Литекс /Ловеч/ и нападателят Янислав Иванов от Верея /Стара Загора/. С Ботев са се разделили Илия Карапетров, Иван Иванов, Александър Алексадров и върналият се при „сините“ страж Николай Кръстев. На проби е сръбски нападател, играл в Борац.

„Подготовката ни трябва да премине така, че да влезем с 200 км/ч в първенството, защото има само 13 мача. В края на седмицата ще е първата ни контрола с Мизия 2005 /Кнежа/. На 22 януари заминаваме на лагер в Балчик, където ще останем до 4 февруари. Там ще имаме мачове на 24-и, 27-и и 30 януари, както и на 2 февруари. На 9 или 10 февруари е предвиден спаринг с Ботев /Пловдив/, а за 16-и или 17-и сме се разбрали с Монтана“, каза старши треньорът на врачани Сашо Ангелов.

„Убеден съм, че през пролетта всички отбори ще играят срещу нас финал, след като сме лидери в първенството. Останалите тимове ще бъдат прекалено мотивирани, а може би мотивирани и от наши опоненти. Искам да кажа на бъдещите ни съперници, че трудностите ще ни амбицират и сплотят още повече като отбор, който има качествата да завърши първи във Втора лига“, обобщи клубният бос Калин Каменов.


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ