Само в 7DniFutbol.bg

2018 г. ще е знакова за всички фенове в Кюстендил! Кметът на града и бизнесмени готвят възраждането на Велбъжд

7 Dni Futbol10.01.201890
best-system-for-football-betting

2018 година може да донесе добри новини за изстрадалите футболни фенове в Кюстендил. Областният управител Виктор Янев и кметът Петър Паунов са на път да подкрепят и да застанат с целия си авторитет зад проект, целящ да възроди местния Велбъжд.

Президентът на клуба, който през 2017 година изпадна от “В” група – Васил Русаков, е потърсил конкакти със специалисти по спортен мениджмънт и вече е изготвена стратегия за пълна реконструкция на детско-юношеската школа и възраждането на представителния тим. Очаква се още в края на този или началото на следващия месец пред родителите и децата да бъде представена платформа, чрез която рязко ще се подобри функционирането на академията, която ще започне действително да изгражда кадри и да спре тяхното изтичане към други отбори.

“Въпреки всички конфликтни зони и негативи, които търпя, прецених, че трябва да намеря подходящ екип, с който нещата да потръгнат и да оставя младите да работят. Това, което ще се случи, със сигурност ще върне Велбъжд там, където му е мястото. Предстоят финални преговори, има детайли за уточняване, но скоро децата ще получат и по-квалифицирани треньори и по-голямо внимание и повече индивидуална работа, за да повярват, че талантът и желанието им няма да бъдат пропиляни, както се случи с доста от техните батковци в изминалите години. Ще се опитаме да осигурим възможност за прогрес на всички местни кадри, които искат да се развиват в областта на футбола. В самото начало основният приоритет ще бъде върху треньорския състав, върху неговото обучение и по-добро осигуряване. Някои от тези, които най-много са ме критикували, могат да се окажат в най-изгодна позиция. Но каузата е много по-голяма от личните интереси, симпатии и противоречия”, обяви Русаков.

Възраждането на Велбъжд съвпада и с намерението на Илиян Стоянов да помогне на футбола в родния си град, което гарантира в крайна сметка, че пропадането на най-популярния спорт под Осогово ще бъде спряно.

“Меридиан мач”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ