Само в 7DniFutbol.bg

ЦСКА може да направи нещо непостигано в Източна Европа! Юрист на “червените” обаче очаква зависимият от УЕФА КАС да ги отреже

7 Dni Futbol11.12.2017150
кас

Бившият адвокат на ПФК ЦСКА АД Радостин Василев заяви, че “червените” от “Българска армия” ще постигнат невиждан в Източна Европа успех, ако съумеят да спечелят поне едно от двете си дела срещу УЕФА в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана. Василев се аргументира със зависимостите на КАС от европейската футболна централа.

“Двете дела са с различен предмет. Едното е за изваждането от самия жребий, а второто – за неучастието. Срещу УЕФА се водят много трудно дела в арбитражна инстанция, в която тя има силно влияние. УЕФА е институация, която постави под съмнение своята безпристрастност и коректно начало. КАС е изключително авторитетна арбитражна инстанция, която обаче е много по-зависима от УЕФА, отколкото от ЦСКА.

Много ще е трудно да се постигне успех, имайки предвид конюктурата. По-скоро съм песимист и един успех там ще е невероятен и нещо непостигано за стандартите на Източна Европа. Много се надявам да се получи. Предвид досегашните случаи обаче, шансовете са много малки”, каза Василев пред Канал 3 и заяви, че той самият би предприел различна защита по двете дела.

“С ръководството на ЦСКА коментирахме този проблем преди година и още тогава имах идея как може да се развие защитата. Не казвам, че сегашната не е добра, просто моята беше по-различна. Не ревнувам, че избраха други авторитетни колеги да водят делата.”


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ