Само в 7DniFutbol.bg

Специалист за кражбата от Мартин: Има 90% шанс банката да му върне парите

7 Dni Futbol26.11.2017160
мартин петров

В над 90% от случаите, когато се констатира такова състояние, банката възмездява клиента. Включително, когато има съмнения за неговото съпричастие – редно е да се възмезди. Все едно какво е говорено на клиента и какво е накаран да подпише. Междувременно се проверява случая.

Това заяви финансистът Емил Хърсев в коментар за случая с бившия национал и играч на ЦСКА Мартин Петров, който е сезирал прокуратурата за източени без негово знание 3,8 милиона лева от банковите му сметки в “УниКредит Булбанк” АД.

Банката отговаря за действията на своите служители, категоричен беше Хърсев и допълни, че клиентът с нищо не е задължен, той има право. По думите му, в много големи случаи подобни обири всъщност се оказват замесени и двете страни – и банковият служител, и клиентът на банката.

По информация на Actualno.com, личният банкер на Мартин Петров – Ирина Ч. А., е уволнена заради този случай, а “УниКредит Булбанк” е подала сигнал пред прокуратурата преди самият Петров да го стори.

Има и информация, че Ирина Ч. А. е отишла да работи в друга банка, но няма яснота коя е тази банка и дали банкерката продължава да работи в сектора. “В ЕС има много повече такива измами. България е една от страните, които най-малко е засегната,” каза още Хърсев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ