Само в 7DniFutbol.bg

Адвокатът водещ делата на ЦСКА срещу УЕФА е категоричен: Организации на Левски са подавали доноси срещу клуба, шарлатаните от ФК Авиатор ще вкарат БФС в проблем

7 Dni Futbol13.11.201723340
кас

Адвокат Първан Първанов, който води делата на ЦСКА срещу УЕФА в Лозана, даде интервю пред вестник “Тема Спорт” относно този казус. В него той обвини УЕФА, че е в комбина с ФК Авиатор 1948, а към заговора още са привлечени Лудогорец и феновете на Левски.

Юристът твърди, че те вършат “откровено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея”.

Ето и мнението на Първан Първанов по въпросните теми:

 

За колко доноси срещу клуба до УЕФА и ФИФА имате сведения?
– Интересен въпрос. Бих казал, че трябва да разделим източниците на извънпроцесна информация, подавана към УЕФА, на два типа. Първият са клубове като Дунав (Русе), чиито интереси бяха директно засегнати от спора между ЦСКА и УЕФА. Не мисля, че някой може да се сърди на Дунав (Русе), че се опита да защити интересите си. Истински неразбираеми са вторият тип податели като фен организации на Левски-София например. Информацията, която те подават, има за цел единствено да навреди на ЦСКА. Тези хора не осъзнават, че техният отбор може само да спечели от силен ЦСКА, и опитвайки се да вредят на ЦСКА, пречат на собствения си клуб да прави по-качествен спорт.

Как гледате на претенциите на една третодивизионна формация? Тя обяви, че стартира “процедура по международното ни признаване като спортен наследник на фалиралия умишлено миналата година клуб”. Възможна ли е такава процедура? Има ли почва, на която да стъпят тези претенции?
– “Централен спортен клуб на Армията 1948” ЕАД, както е названието на формацията, която имате предвид, не е правоприемник на никое дружество, което някога е оперирало ЦСКА, а и това няма никакво значение относно идентичността на ЦСКА, както вече имах възможност да обясня. Относно “признаване като спортен наследник”, не може да съществува процедура за признаване на нещо, което не е признато като право. Разбира се, УЕФА може да води комуникации с тях, дори няма да се учудя, ако ги използва срещу ЦСКА. Смятам, че тази организация, за която, знаете, съществуват неопровержими доказателства, че е свързана със собствениците на Лудогорец 1945 Разград, ще вкара БФС в проблеми. Натрупаха се няколко откровено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *


За нас

7DniFutbol.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniVoleibol.bg, 7DniSki.bg, 7DniCSKA.bg, 7DniBansko.bg , 7DniSofia.bg, 7DniPlovdiv.bg, 7DniVarna.bg и 7DniBurgas.bg.


КОНТАКТИ